Kako izbrati pravilno velikost šolske torbe?

Ko se otroci vračajo v šolo, šolske torbe postanejo pomemben del njihovega vsakdanjega življenja, primeren izbor velikosti šolske torbe pa je pomemben za dobro ergonomijo. Šolske torbe ne smejo biti daljše ali širše od otroškega hrbta. Idealno višino in širino lahko najdete tako, da izmerite višino in širino otroškega hrbta.

Hrbtne in bočne mišice nosijo veliko teže šolske torbe, zato je podpora ključna. Najbolj podporne šolske torbe se morajo dobro prilegati med lopaticami. Če želite najti pravo mero širine izmerite razmak med lopaticami in dodatje 4-6 cm.

Če želite najti pravo mero višine od ramena, kjer bodo trakovi počivali do pasu ali popka. K tej meritvi prav tako dodajte 4-6 cm in tako boste lahko v otrokov nahrbtnik dodali največjo višino.

Dobra ergonomska šolska torba se mora prilegati do 10cm pod pasom in 4 centimetre pod rameni.

Vpliv neprimerne velikosti šolske torbe na hrbtenico vašega otroka.

Bolečine v hrbtu pri otrocih so v porastu.

Po študiji univerze v Kaliforniji tretjina vseh otrok, ki so stari od 11 do 14 let, poroča o bolečinah v hrbtu.

Pogosta teorija pediatričnih zdravstvenih delavcev je, da so šolske torbe so vodilni vzrok za to bolečino v hrbtu. Zakaj je težka šolska torba težavna?

Pritisk na hrbtenici iz težke šolske torbe povzroča mišično obremenitev, krivi naravno krivuljo hrbtenice in stisne medvčetrne diske, ki so amortizerji med 33 kostmi, ki sestavijo hrbtenico.

Posledice se lahko kasneje pojavijo na več različnih načinov. Prvi je, da se kompenzacijo za težke šolske torbe otroci nagnje naprej, kar pa vodi do zaokroženih ramen in krivulje v zgornjem delu hrbta, kar vodi do nenaravnega stiskanja v zgornji hrbtenici.

Pogosto bodo otroci nosili šolsko torbo z uporabo samo enega naramnega traku. Ta neenaka porazdelitev teže bo povzročila nagib na eno stran, ki obremeni mišice vratu in ramen in ustvarja neravnovesje.

Škoda, ki jo lahko povzroči težka šolska torba se lahko z spremembo nošenja popravi. Sledite zgoraj navedenim smernicam in redno preverjajte otrokovo hrbtenico s pomočjo kiropraktikov, da zagotovite, da šolske torbe ne prispevajo ali povzročijo nepopravljivih poškodb hrbtenice.

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen.