Kako se lotim izdelave strani

Cilj in namem spletne predstavitve

Jasno moraš začrtati kaj želiš s spletno predstavitvijo, predvsem poslovno orientirane strani. Vedno je dobro preveriti tudi kaj ponuja konkurenca in kako so se oni lotili predstavitve.

Načrt spletne strani

Spletno stran začneš lahko načrtovati na listu papirja, kamor zapišeš hitre ideje kaj bi lahko ponudil obiskovalcem spletne strani. Ideje nato preneseš v obliki kategorij na spletno stran, ter umestiš na vsako pripadojoče vsebine.

Vsebina spletne strani

Najpomembnejši del spletne predstavitve je njena vsebina, saj ta zadržuje obiskovalce na spletnih straneh. Vsebina mora biti logično razdeljena, kratka in jedrnata, ter ne sme zavajati.

Pomembno za optimizacijo za iskalnike: 

  • razmislite, katere ključne besede so za vas pomembne oz. katere so tiste besede, ki jih bodo vpisovali tisti iskalci, ki jih želite privabiti na svojo spletno stran (izberite 2-5 ključnih besed, npr: "prevajanje angleščine")
  • te ključne besede zelo pogosto uporabljajte v besedilih, naslovih in povesod, kjer je možno, v različnih sklonih in besednih zvezah

Izdelava spletne strani

Z enostavnim sistemom 1dva3.si izdelaj spletno stran. Objavi pripravljene tekste, slike, galerije in video zapise ter veliko več na svoji spletni strani.

Več o izdelavi spletnih strani si lahko preberete tudi tukaj.